Makeup

BareMinerals Blemish Remedy Foundation

18 augusti, 2015

I mitten av september landar bareMinerals nyaste foundation i butikerna. Blemish Remedy är speciellt framtagen för oren hy och sägs hjälpa till att reducera uppkomsten av akne och förstorade porer.

bareminerals-blemish-remedy

bareMinerals Blemish Remedy är en mineralfoundation i pulverform med byggbar medium till full täckning. Foundationen innehåller bland annat tea tree, aspbark och salicylsyra som hjälper huden att motverka orenheter. Den innehåller även lugnande aloe vera vilket också ger den en lite krämigare konsistens. Produkten kommer i tio olika nyanser och förpackningen är helt ny där ett finmaskigt rutnät i mitten gör den enkel att applicera och minimerar spill.

”En viktlös mineralfoundation med medium till full täckningsgrad som minimerar synligheten av acne samt förebygger uppkomsten av nya utbrott. Dessutom lugnar den rodnad i huden och är talgreducerande för en vacker, strålande hud”.

Jag har testat den här foundationen i några dagar och tycker den är riktigt bra på att motverka blankhet. Jag har varken grundat med primer eller avslutat med puder och trots det har huden hållit sig matt i närmare åtta timmar och porerna i t-zonen har sett mindre ut. Den blir inte alls dammigt matt utan mer naturligt lystergivande. Täckningsgraden har blivit lätt till medel både när jag har testat att applicera med kabukiborste och Real Techniques Expert Face Brush men trots det har resultatet sett otroligt fint och naturligt ut. Jag har inte behövt bättra på makeupen alls under dagen. Och då brukar jag bli blank ganska fort på näsan.

Ytterligare något jag har uppmärksammat är hur mjuk och len huden känns när jag tvättat av mig sminket på kvällen. Jag har också märkt att de orenheter jag har haft längs käken i nästan en månad successivt har läkt ut, men då jag gjort lite andra förändringar i min hudvårdsrutin samtidigt vill jag inte tillskriva den här produkten hela äran. Men den har i alla fall inte gjort det sämre.

Jag är riktigt nöjd med det matta och naturliga resultatet den här foundationen ger mig och har ni lite fetare kombinationshy till fet eller oren hy och är på jakt efter en lätt foundation med matt effekt och byggbar täckning tycker jag definitivt att ni ska spana in den här.

bareminerals-blemish-remedy-2

bareminerals-blemish-remedy-open

bareMinerals Blemish Remedy i färgen 05 Clearly Silk.

Köpinformation

bareMinerals Blemish Remedy Foundation har ett rekommenderat pris på 395 kr, 6 g och finns i butik från 15 september. Samtidigt lanseras även en ny borste, Seamless Buffing Brush (345 kr).

Färgrekommendationer

 • 01 Clearly Porcelain – ljus hud med kall underton
 • 02 Clearly Pearl – ljus hud med neutral underton
 • 03 Clearly Cream – ljus hud med gyllene underton
 • 04 Clearly Medium – medium hud med kall underton
 • 05 Clearly Silk – medium hud med neutral hudton
 • 06 Clearly Beige – medium hud med neutral/gyllene hudton
 • 07 Clearly Nude – medium hud med gyllene hudton
 • 08 Clearly Latte – mörkare hud (tan) med kall hudton
 • 09 Clearly Sand – mörkare hud (tan) med neutral hudton
 • 11 Clearly Almond – mörk hud (dark) med neutral hudton

Innehållsförteckning

Lauroyl lysine, silica, salicylic acid, populus tremuloides bark extract, soil minerals, aloe barbadensis leaf juice, melaleuca alternifolia (tea tree) leaf oil, litchi chinensis fruit extract, oryza sativa (rice) extract, disodium edta, limonene, phenoxyethanol, sodium dehydroacetate, sorbic acid. May contain (+/-): mica, titanium dioxide (Cl 77891), iron oxides (Cl 77491, Cl 77492, Cl 77499).

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Lackert 19 augusti, 2015 at 21:21

  Tycker det låter som en jätte bra produkt och själva burken ser bra och smidig ut med silen

  • Svara Emelie 10 september, 2015 at 00:00

   Ja förpackningen är riktigt smart och jag gillar innehållet också :)

  Lämna ett svar

  Reklam