Makeup

Anastasia Beverly Hills Contour Kit vs NYX Highlight & Contour Pro Palette

22 mars, 2016

anastasia-beverly-hills-contour-kit-nyx-highlight-contour-pro-palette

Contouring och highlighting-trenden ser inte ut att svalna ännu och antalet produkter på marknaden bara växer. Först ut var puderprodukter och nu kommer även krämvarianter, allt för att man ska kunna hitta det som passar ens egna sminkrutiner och hudtyp bäst. Det som är bra med att det har blivit en trend är att det kommer produkter från olika märken och i olika prisklasser.

Anastasia Beverly Hills Contour Kit är antagligen det mest omtalade när det gäller paletter som kombinerar både highlighters och konturpuder och jag har länge suktat efter ett eget exemplar. För det måste ju finnas en anledning till att en produkt säljer så bra. Jag slog nyligen till på ett Contour Kit då jag fick kraftig rabatt, för allvarligt talat – den är inte billig!

Alldeles nyligen fick jag även hem ett pressutskick som innehöll nyheten NYX Highlight & Contour Pro Palette. Jag såg direkt att flera av färgerna liknade varandra väldigt mycket och eftersom det skiljer en hel del i pris mellan de två paletterna vore en jämförelse på sin plats va?

Anastasia Beverly Hills Contour Kit

 • Antal färger: 6 st (Vanilla, Banana, Sand, Java, Fawn, Havana)
 • Pris: 595-645 kr (6 x 3 g)
 • Var: Lyko, Eleven, Bangerhead, Kicks m.fl.

Anastasias Contour Kit innehåller sex olika färger och kommer i en förpackning av kartong med magnetisk botten och de separata färgerna kommer i metallpans. De kan tas ut och ersättas med en refill när de tagit slut. Paletten kommer i tre varianter och jag har den som heter Light to Medium.

De två ljusa matta skuggorna i paletten är finmalda och jämna i konsistensen men däremot är de lite i ljusaste laget och inte heller så pigmenterade jag hade hoppats på. De mörka konturfärgerna har en jämn och fin konsistens och pigmentering och lägger sig fint på huden. Den skimriga highlighten är finmald men ger ett väldigt diskret glow. Alla färgerna är lätta att applicera och sudda ut utan att det blir fläckigt.

anastasia-beverly-hills-contour-kit-light-medium

anastasia-beverly-hills-contour-kit-light-medium-2

anastasia-beverly-hills-contour-kit-light-medium-open

anastasia-beverly-hills-contour-kit-light-medium-closeup

anastasia-beverly-hills-contour-kit-light-medium-shades-names

anastasia-beverly-hills-contour-kit-light-medium-swatches

Vanilla, Banana, Sand, Java, Fawn, Havana.

NYX Highlight & Contour Pro Palette

 • Antal färger: 8 st (Ice Queen, Soft Light, Cream, Nectar, Tan, Toffee, Sculpt, Hollow)
 • Pris: 249 kr (8 x 2,7 g)
 • Var: Eleven, Kicks.

NYX Highlight & Contour Pro Palette innehåller åtta olika färger varav fyra highlighters (två matta och två skimriga) samt fyra konturfärger. Förpackningen är i plast med ett transparent lock och färgerna kan tas ut en och en och ersättas med en refill när de är slut. Jag vet dock inte om dessa kommer att säljas i Sverige. Jag upplever att förpackningen är lite svår att öppna då locket sitter ganska hårt.

När jag swatchade färgerna blev jag väldigt imponerad av intensiteten i de mörka och skimriga färgerna då de är riktigt pigmenterade. De mörka färgerna är inte helt matta utan leverar en svag lyster. De två ljusa matta färgerna däremot var lite pudriga och torra men lägger sig ändå fint på huden. De två highlightsen är finmalda och ger lagom mycket lyster som är byggbar.

nyx-highlight-contour-pro-palette-packaging

nyx-highlight-contour-pro-palette

nyx-highlight-contour-pro-palette-open

nyx-highlight-contour-pro-palette-shades-names

nyx-highlight-contour-pro-palette-swatches

Ice Queen, Soft Light, Cream, Nectar, Tan, Toffee, Sculpt, Hollow.

Anastasia Beverly Hills Contour Kit vs NYX Highlight & Contour Pro Palette

anastasia-beverly-hills-contour-kit-nyx-highlight-contour-pro-palette-open

anastasia-beverly-hills-contour-kit-vs-nyx-highlight-contour-pro-palette-open

Eftersom NYX palett innehåller två skuggor mer än Anastasias är det också två färger som det inte finns någon likvärdig färg av i Anastasiapaletten. Men av Anastasias alla sex färger hittade jag lika eller liknande färger i NYX-paletten. De är inte exakta kopior men väldigt lika och här är skillnaderna:

 • ABH Vanilla vs NYX Soft Light – Vanilla är något mörkare och drar mer åt rosa.
 • ABH Banana vs NYX Cream – Cream är något mörkare och lite gulare än Banana.
 • ABH Sand vs NYX Nectar – Nectar är lite mörkare och drar åt persikohållet samt är mer intensiv och pigmenterad.
 • ABH Havana vs NYX Tan – Havana är aningens ljusare.
 • ABH Fawn vs NYX Toffee – Fawn är ljusare men Toffee är varmare.
 • ABH Java vs NYX Sculpt – Java är mörkare och aningens rödare.

Till NYX kalla vita skimriga skugga Ice Queen och mörkaste contourfärg Hollow finns det ingen match i Anastasias palett.

anastasia-beverly-hills-contour-kit-vs-nyx-highlight-contour-pro-palette-highlights-names

anastasia-beverly-hills-contour-kit-vs-nyx-highlight-contour-pro-palette-contour-names

Sammanfattning

Båda dessa paletter är riktigt bra och skillnaden mellan konsistensen och hur enkelt de appliceras och suddas ut är minimal. Konsistensen på de ljusa färgerna är något bättre och mindre pudriga i Anastasias palett men jag märker ingen direkt skillnad mellan märkena när de väl är på huden. De mörka färgerna är lika bra i båda paletterna men däremot är den enda skimriga i Anastasiapaletten lite sämre pigmenterad än NYX varianter.

NYX har fler mörkare konturfärger men däremot kanske highlightsen blir något för ljusa om man har en mörkare hudton och där har Anastasia ett bredare utbud med paletter med mörkare nyanser. Personligen tycker jag inte att man behöver båda paletterna och skulle jag vara tvungen att välja en av dem blir det helt klart NYX som levererar flera färger till samma kvalité men ett lägre pris. Att de båda dessutom går att fylla på med refiller (även om NYX inte finns i Sverige, än i alla fall) är bara ett plus.

Så till er som har funderat på att skaffa en palett med highlighters och konturpuder men tycker att Anastasias är för dyr – då säger jag bara: köp NYX! Den är minst lika bra och kostar mindre än hälften av vad Anastasias palett gör.

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Karin 23 mars, 2016 at 21:41

  Alltså vilket sjukt välgjort inlägg. Fröjd att ta del av!

  • Svara Emelie 23 mars, 2016 at 23:26

   Åh men tack! Jättekul att du uppskattade det :)

  Lämna ett svar

  Reklam