Makeup

3ina nytt sminkmärke i Sverige

30 september, 2016

I mitten av september slog det spanska sminkmärket 3ina (uttalas Mina) upp sin första butik i Sverige. Täby Centrum blev först ut och i oktober planeras en andra butik öppna i Kista Galleria. Jag upptäckte butiken i Täby förra veckan och gick därifrån med en highlighter och ett läppstift.

3ina-shopping

3ina-the-highlighter-the-intense-lipstick

Prismässigt skulle jag säga att produkterna ligger på samma nivå som H&Ms egna märke. Highlightern kostade 129 kr och läppstiftet 89 kr. Det finns ett stort utbud av produkter för både ansikte, ögon, läppar osv. och foundations som inte bara är mittemellan. Jag gillar designen på förpackningarna även om plasten känns lätt och billig. Men i slutänden betalar jag hellre för bra grejer än en fancy förpackning. Något som jag tycker är negativt är att mängden produkt inte står någonstans på förpackningen eller ytterkartongen.

I nuläget kan man shoppa 3ina i butiken i Täby Centrum och snart även i Kista Galleria (mitten av oktober). Enligt butikschefen för Täby planeras en svensk e-handel och en svensk hemsida och Instagramkonto ska lanseras under hösten. Tills dess kan man läsa mer om utbudet och märket på 3ina.com, jag märkte dock att utbudet i butiken var större än det som finns på hemsidan.

The Highlighter #200

(129 kr)

Jag swatchade en annan färg av highlightern i butiken men slog till på den här istället då jag inte har så många highlighters som går åt det rosa hållet. Det är en snäll rosa färg med dragning åt aprikos vilket gör att den behåller en varm ton. Den är fin i förpackningen och swatchar fint men på huden blev den inte lika intensiv som jag hade hoppats. Är man ute efter en highlighter som kan blända är det här inte det bästa valet.

3ina-the-highlighter-200 3ina-the-highlighter-200-open

The Intense Lipstick #309

(89 kr)

Jag blev väldigt imponerad av pigmenteringen på det här läppstiftet. På swatchen nedan har jag dragit en enda gång över huden. Konsistensen är riktigt krämig och känns mjuk och len på läpparna. Den har en knappt kännbar svag söt doft, alltså jag känner bara av den om jag stoppar läppstiftet precis under näsborrarna. Hållbarheten kan jag inte uttala mig om ännu.

3ina-the-intense-lipstick-309 3ina-the-intense-lipstick-309-open

3ina-the-highlighter-200-the-intense-lipstick-309-swatches

Köpinformation

3ina finns att köpa i butikerna i Täby Centrum och Kista Galleria (från mitten av oktober).

Relaterade inlägg

1 kommentar

  • Svara Kerstin höljer 18 april, 2018 at 10:27

    När kommer Spansk hudvård o makeup till någon affär i Göteborg. .

  • Lämna ett svar

    Reklam