Favoriter Hudvård

2015-års favoriter – Hudvård

11 januari, 2016

Under 2015 har jag testat MÅNGA hudvårdsprodukter och har bland annat recenserat en hel del från Exuviance, Paula’s Choice och betar nu av de sista produkterna från Beauté Pacifique. Från vissa märken har jag plockat russinen ur kakan men aldrig slutar gräset att om möjligt se lite grönare ut på andra sidan. Jag har hittat flera favoriter under året som gått medan jag fortsätter leta inom vissa kategorier.

arets-favoriter-2015-hudvard

Peter Thomas Roth – Irish Moor Mud Mask

De dagar när min hud känns i obalans med tendenser till att orenheter ska ploppa upp lite överallt brukar jag lägga den här lermasken – som inte känns som en lermask och inte heller torkar på huden. Den är riktigt jobbig att ta bort (doseras sparsamt är mitt tips) men ger både lyster och lugnar ner eventuella utbrott som är på väg eller åtminstone mildrar dem.

(639 kr, 150 ml)

Paula’s Choice – Skin Perfecting 2% BHA Liquid

Efter att ha varit väldigt nöjd med 1% BHA Lotion förra vintern uppgraderade jag till 2% i höstas och jag tror banne mig inte att mina porer på näsan sett mindre ut på många år. Jag använder den nästan varje dag, ibland i hela ansiktet och ibland för att punktbehandla.

(349 kr, 118 ml)

REN – Keep Young and Beautiful Firm and Lift Eye Cream

Jag vill ha en ögonkräm som ger fukt och går att använda runt hela ögat eftersom mina ögonlock ofta blir väldigt torra, särskilt på vintern. Den här ögonkrämen återfuktar suveränt bra men utan att bli fet så den fungerar bra även under makeup. Den har en svag doft av ros men jag har inte känt av någon irritation alls i ögonen vilket jag brukar kunna göra med aktivare ögonkrämer. Tyvärr kan jag inte säga så mycket om anti-ageeffekten men jag har i varje fall inte fått några rynkor sedan jag började använda den.

(399 kr, 15 ml)

Exuviance – Triple Microdermabrasion Face Polish

Den här kombinerade peelingen med både enzymer, syror och korn recenserade jag i våras och det är en produkt jag återkommer till hela tiden. Den funkar jämt, oavsett om jag bara vill bli av med flagor eller glåmighet. En suverän allt-i-ett peeling för alla hudtyper utom kanske de känsligaste.

(499 kr, 75 ml)

Beauté Pacifique – Super 3 Booster

Jag har inte så mycket mer att säga om den här krämen mer än att det är min absoluta favorit bland hudvårdsprodukterna 2015 och att jag redan köpt en ny tub med lite högre styrka. Läs gärna min recension om den här så får ni se vilka resultat jag fick med bland annat den här. Den är helt frickin’ fabulous!

(Fr. 589 kr, 50 ml)

Paula’s Choice – Skin Recovery Moisturizing Face Mask

Under vintern kan jag inte få nog av återfuktande ansiktsmasker och jag använder dem ofta som nattkräm. Den här är relativt ny i mitt badrumsskåp men den blev snabbt en favorit. Jag använder den både som ansiktsmask, nattkräm och till och med som primer innan makeup. Dock sparsamt i det fallet. Huden blir mjuk och len och det känns som att hudbarriären fått sig en boost efter en natt med denna.

(249 kr, 118 ml)

Beauté Pacifique – Submersive Serum Paradoxe

Det här serumet, eller oljan borde jag kalla det på grund av konsistensen, recenserade jag i höstas och det är en sån produkt som fungerar året om och för alla hudtyper. I somras använde jag den ibland ensam eller applicerade en droppe i min kräm för att få lite mer fett och återfuktning. Nu på vintern drar jag på tre till fyra droppar på lätt fuktad hud innan min fuktkräm. Med den här blir min hud både smidig, återfuktad, återfettad och får en hälsosam lyster.

(589 kr, 30 ml)

M Picaut – Glorious Green Foaming Cleanser

Torrare hudtyper kan behöva vara försiktiga med skummande rengöringar eftersom de ofta tvättar bort lite för mycket av hudens skyddande fetter. Jag har yttorr hy men älskar tyvärr löddrande rengöringar och använder dem oftare än jag borde. Men med den här rengöringen behöver jag inte oroa mig eftersom den är så pass skonsam att huden inte stramar men den känns ändå helt rengjord från smuts och smink. Sen måste jag nämna den gudomligt goda doften och den supermjuka lena moussekonsistensen. Tänk er skummet som blir när man applicerar raklödder – så lent!

(329 kr, 150 ml)

Exuviance – Sheer Daily Protector SPF 50

Det här var mitt to-go solskydd i somras och anledningen till att jag inte har skrivit om den tidigare är för att den tyvärr inte släpptes på den europeiska marknaden förra året. Den innehåller bland annat zinkoxid som aktivt ämne vilket gjort att den inte är godkänt inom EU. Exuviance hoppades på att reglerna skulle ändras i somras men så verkar inte ha blivit fallet. Men jag kan även tipsa om mitt näst bästa solskydd från Exuviance, nämligen Sheer Refining Fluid.

Gilda – AHA Mask

En mask som jag uppskattar i all sin enkelhet är denna mask med AHA-syra. Jag använder den inte så ofta men den är perfekt när jag vill ha lite mer lyster och bara en allmän uppfräschning av huden.

(415 kr, 50 ml)

Har du testat någon av dessa eller har du hittat någon annan hudvårdsfavorit under 2015?

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

6 kommentarer

 • Svara Nailtastic 12 januari, 2016 at 15:42

  Blev sugen på att skaffa masken från Peter Thomas Roth, låter som något min hy kan gilla. Annars älskar jag också Skin Perfecting 2 % BHA Liquid från Paula’s Choice (känns som halva Sverige upptäckt den i år, hehe) och tack för påminnelsen om att köpa en ny tub av Super 3 Booster. :-)

  • Svara Emelie 12 januari, 2016 at 20:15

   Masken från PTR är toppen när man känner att det håller på att gå överstyr med orenheterna. Men JA! BHA Liquid är inte populär för intet :)

 • Svara Mona Lindström 12 januari, 2016 at 16:19

  Masken från PC är en uppskattad mask hemma hos mig och serumet från BP har nyligen tagit slut, kommer att införskaffa ett nytt då jag gillar att använda det under fuktmasker och vintertid är det serumet mumma för min torra känsliga hud.
  <Hälsningar Mona

  • Svara Emelie 12 januari, 2016 at 20:18

   Ja serumet är en toppenbooster under alla årstider.

 • Svara Julia 9 februari, 2016 at 22:37

  Hej! Upptäckte nyss din blogg och är mycket glad för det
  Undrar en grej, du skrev att du tidigare använt PC Bha i lotionform, jag har den men upplever att jag blir för ”kletig” trots att jag väntar läänge med att lägga på serum/fuktkräm. Du som haft både lotion och liquid, hur är skillnaden så att säga? Jag har liksom fått för mig att liquidformen ska vara mer effektiv..
  Julia

  • Svara Emelie 11 februari, 2016 at 17:05

   Liquid är ju mer lättflytande, som ett ansiktsvatten. Jag får en lite oljig hinna efteråt så jag brukar vänta några minuter innan jag går på med nästa produkt. Nu var det ett tag sedan jag använde lotionvarianten men jag har för mig att jag tyckte den sjönk in väldigt bra. Den behöver inte heller absorberas helt och hållet innan du går på med nästa produkt. Men om just absorptionen är ett problem för dig med lotionvarianten låter det som att liqiod kan passa bättre.

  Lämna ett svar

  Reklam