Favoriter Hår

2015-års favoriter – Hårvård

15 januari, 2016

En hel del hårvårdsprodukter har varvats hemma hos mig under det gångna året men just hår är inte mitt största intresse inom skönhetsgenren och det avspeglas nog i att jag använder ganska få produkter men vet exakt vad jag vill ha när det gäller.

arets-favoriter-2015-harvard

Nashi Argan Instant Hydrating Styling Mask

När jag i november listade tio tomma förpackningar var inpackningen i den här serien med där och jag nämnde hur härligt den doftade. Den här leave-in balsamsprayen är inget undantag och eftersom jag föredrar den här typen av vårdande produkter före stylingprodukter med stadga har den här varit ett givet val flera gånger i veckan. Trots att det är som en tunnflytande kräm är den enkel att spraya ut. Jag måste dock erkänna att jag inte ens reflekterat över att den har inbyggt värmeskydd. Antagligen för att jag sällan använder stylingverktyg. Men bra är den, lagom vårdande och mjukgörande och sen doftar den gott också!

(179 kr, 150 ml)

Batiste Dry Shampoo

Nu förtiden, när begreppet torrschampo missbrukas å det grövsta till allt som är pulver i sprayform med diverse volymeffekter, är det svårt att hitta ett torrschampo som BARA har schampoeffekt. Det borde inte vara så svårt men jag har dragit många nitlotter under det gångna året. Därför återkommer jag alltid till någon av Batistes varianter för då vet jag exakt vad jag får. Känslan av rent hår som det går att dra fingrarna genom utan att fastna på vägen. Det är allt jag begär.

(ca 69 kr, 200 ml)

Kérastase Oleo Relax Smoothing Serum

Den här håroljan har jag haft länge och den tar banne mig aldrig slut. Delvis för att den är dryg och delvis för att jag testar lite annat emellanåt. Men jag återkommer alltid till den här av någon anledning. Den luktar fräscht, så som många frisörprodukter gör, och gör håret lent och glänsande. Tyvärr verkar den vara svår att få tag på online så jag vet inte om den är på väg att utgå. Det kan ju vara ett tecken på att jag bör leta efter en ersättare..

(ca 175 kr, 125 ml)

Kevin Murphy Born Again Masque

Under tiden jag har använt den här verkar den antingen bara ha bytt namn eller bytts ut till en snarlik produkt som heter Born Again Treatment. Jag hoppas innerligt att det är samma produkt eftersom den har fungerat så fruktansvärt bra i mitt hår. Jag hade den med på resan till Australien och trots en hel del sol, bad och UV-strålning kändes inte håret nämnvärt slitet. Det är definitivt en av de bättre inpackningarna jag har testat.

(299 kr, 250 ml)

HH Simonsen Wet Brush

I flera år har jag varit en stenhård Tangle Teezer-förespråkare och jag har i princip inte använt något annat. Möjligen en kam då och då. Men jag har varit nöjd hela tiden eftersom den går att använda på både vått och torrt hår. Därför var det med viss skepticism som jag tog mig an den här borsten som även den, precis som namnet antyder, går att använda på blött hår. Och ta mig tusan om den inte är snäppet bättre och dessutom skönare att hålla i också. Efter att ha älskat Tangle Teezer i så många år har jag knappt rört en sedan jag började använda Wet Brush. Det säger väl allt?

(149 kr)

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Lackert 17 januari, 2016 at 19:22

  Älskar åxå borsten och har bytt ut min tangle teezer :)

  • Svara Emelie 18 januari, 2016 at 11:44

   Ja visst är den bra!

  Lämna ett svar

  Reklam